Etusivu

Hallitus

Wiipuri-Sali ja
salin vuokraus

Tapahtumat / Tiedotteet

Matkat

Kerhot

Säännöt

Liittymislomake

 

 

TÄLLÄ SIVULLA JULKAISTAAN AINA VIIMEISIN JÄSENTIEDOTE
====================================================================

HUOMIOITAVAA !!!!!!!!!!

Wiipuri-Yhdistys ry:n sääntömääräinen vuosikokous 29.3.2020 siirretään koronavirusepidemian johdosta myöhempään ajankohtaan. Nykyinen hallitus jatkaa toistaiseksi. Vuosikokous kutsutaan koolle välittömästi,  kun epidemiatilanne sen sallii. 

Myöskään kerhot eivät toimi toistaiseksi.
Huhtikuun jäsentapahtuma Reitzin säätiön tutustumiskäynti 25.4. joudutaan niinikään peruuttamaan.  Pokrovan luostarissa ja Hvitträskin museossa käynnin 16.5. toteutumisesta ilmoitetaan myöhemmin.

Lisätietoja

Jorma Koistinen

p. 050 570 4872


**************************************************************************************************

WIIPURI – YHDISTYS R.Y.                                                       Jäsenkirje 1/2020
Käpylänkuja 1 A, 00610 HELSINKI
Sähköposti: wiipuri-yhdistys.ry@elisanet.fi
 
Kotisivut: www.wiipuri.net

Arvoisat Wiipuri-Yhdistyksen jäsenet

Hallitus toivottaa Teille kaikille oikein hyvää alkanutta uutta vuosikymmentä ja kevätkautta 2020! Samalla käynnistyy yhdistyksemme 51. toimintavuosi, joka juhlavuoden jälkeen keskittyy yhdistyksen arkiseen toimintaan. Kevätkaudelle on suunniteltu mielenkiintoisa tapahtumia jokaiselle kuukaudelle helmikuusta alkaen. Ohjelmassa on niin esitelmiä Viipurin musiikkielämästa ja Viipuriin haudatuista merkkihenkilöistä kuin tutustumiskäyntejä Reitzin taidemuseossa, Pokrovan ortodoksisessa luostarissa ja arkkitehtikolmikon Gesellius-Lindgren-Saarisen ateljeekodissa. Kevätkausi huipentuu Helsingissä vietettäviin Karjalaisiin Kesäjuhliin. Kaikista näistä tapahtumista on oma tarkempi selostus jäljempänä.

Puheenjohtajamme Kaija Keiriö valitettavasti päätti luopua puheenjohtajuudesta ja hallituksen jäsenyydestä vuoden 2019 lopussa. Hallitus haluaa kiittää Kaijaa ansiokkaasta työstä Wiipuri-Yhdistyksen hyväksi. Hallituksen varapuheenjohtaja Jorma Koistinen hoitaa puheenjohtajan tehtäviä yhdistyksen kevätkokoukseen saakka. Jorman puhelinnumero on 050 570 4872 ja sähköpostiosoite jorma.koistinen@pp6.inet.fi.

Kun myös hallituksen jäsenistä on erovuorossa kolme jäsentä ja varapuheenjohtaja, on kevätkokouksella haastava tehtävä löytää yhdistykselle uusi puheenjohtaja ja riittävä määrä hallituksen jäseniä tulevalle kaudelle. Hallitus vetoaakin jäsenkuntaan, että jäsenet aloittaisivat henkilövalintojen valmistelut hyvissä ajoin ennen kokousta yhdistyksen toimintakyvyn ja jatkuvuuden varmistamiseksi.
 

Kerhotoiminta

Kerhot aloittivat toimintansa 20.1.2020. Kerhot kokoontuvat pääsääntöisesti joka toinen maanantai klo 13.00. Niin naisten kuin miestenkin kerhot toivovat uusia osallistujia elävöittämään toimintaansa. Tiedustelut Naisen Kerhosta Ritva Porkka puh. 040 030 6808 ja Miesten Kerhosta Olavi Ruuttu puh. 050 352 6184.
 

Jäsenmaksu

Tämän kirjeen liitteenä on maksulomake jäsenmaksun suorittamista varten. Yhdistyksen jäsenmaksu on 30 €. Jos kuulut yhdistyksemme kautta Karjalan Liittoon, maksettavat jäsenmaksut ovat Karjalan Liiton 20 €:n jäsenmaksun kanssa yhteensä 50 €. Muista käyttää maksaessasi lomakkeessa olevaa viitenumeroa.

Jäsenmaksun eräpäivä on 29.2.2020. Koska jäsenmaksut ovat yhdistyksemme toiminnan rahoittamisen kannalta oleellisen tärkeät ja kun jäsenmaksutulot ovat jäsenmäärän pienentymisen vuoksi viime vuosina laskeneet, toivomme, että kaikki jäsenet maksavat jäsenmaksun eräpäivään mennessä. Samoin toivomme, että kaikki jäsenet tekisivät omalta osaltaan jäsenhankintatyötä omassa lähipiirissään jäsenkunnan kasvattamiseksi ja erityisesti nuorempien sukupolvien saamiseksi mukaan toimintaan.
 

Muut tärkeät asiat

Haluamme muistuttaa jäseniä seuraavista asioista:

  • Wiipuri-sali on erinomainen paikka järjestää erilaisia perhejuhlia, sukutapaamisia tai kokouksia. Salin keittiö on viime vuonna täysin uudistettu, mikä edelleen edesauttaa tilaisuuksien järjestämistä. Olemme saaneet saliin myös Käpylän Musiikkiopiston omistaman flyygelin, jota voi käyttää erikseen sovittaessa. Tiedustelut ja salin varaukset Kerttu-Liisa Paakkari, sähköposti kerttuliisa.paakkari@gmail.com tai puhelin 044 020 4144.
     

  • Muistattehan ilmoittaa uusista tai muuttuneista sähköpostiosoitteista. Toivomme, että kaikki jäsenet, joilla on sähköposti käytössä, mutta eivät ole ilmoittaneet sitä yhdistykselle, ilmoittaisivat sen lähettämällä sähköpostiviestin osoitteeseen wiipuri-yhdistys.ry@elisanet.fi. Sähköposti on nopea, vaivaton ja edullinen väline tiedottamiseen ja asiointiin jäsenten ja yhdistyksen välillä.
     

  • Wiipuri-Yhdistys on jäsenenä Pääkaupunkiseudun karjalaisyhteisöt Pääskyssä, joten yhdistyksemme jäsenet ovat tervetulleita osallistumaan Pääskyn toimintaan. Pääsky hallinnoi myös Karjalaisten Kesäkoti Villa Salmelaa Helsingin Jollaksessa. Kesäkotia voivat myös jäsenet vuokrata omiin tilaisuuksiinsa. Tiedustelut ja varaukset puh. 045 187 1516.
     

Kevätkauden jäsentapahtumat

Helmikuu

Lauantaina 15.2. klo 14.00 ”Viipurin musiikista sanoin ja sävelin” -tapahtuma Wiipuri-salissa. Professori Reijo Pajamo kertoo Viipurin musiikkielämästä sekä laulattaa yleisöä viipurilaisten musiikintekijöiden lauluilla. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu ja 10 €:n kahviraha.

Maaliskuu

Sunnuntai 15.3. klo 14.00 kunniapuheenjohtaja Pertti Joenpolvi esitelmöi Wiipuri-salissa Viipuriin haudatuista tunnetuista merkkihenkilöistä. Esitelmän aluksi Pertti kertoo isänsä viimeisistä taisteluista talvisodassa Heinjoella. Talvisodan päättymisestä tulee kuluneeksi 80 vuotta 13.3.2020. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu ja 10 €:n kahviraha.

Sunnuntaina 29.3. klo 14.00 pidetään yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous Wiipuri-salissa. Kokouksessa valitaan yhdistykselle puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja sekä tarvittavat hallituksen jäsenet ja toiminnantarkastajat. Lisäksi kokouksessa käsitellään vuoden 2019 tilinpäätös sekä muut sääntömääräiset asiat. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.


Huhtikuu

Lauantaina 25.4.2020 klo 13.00 tutustumiskäynti Reitzin säätiön taidemuseossa ja kahvit legendaarisessa Ravintola Elitessä.

Reitzin säätiön taidemuseon kokoelmat ovat esillä rakennuttaja ja keräilijä Lauri Reitzin entisessä kodissa. Museossa on nähtävillä suomalaisen maalaustaiteen merkkiteoksia mm. seuraavilta taiteilijoilta: Helene Schjerfbeck, Albert Edelfelt, Akseli Gallén-Kallela, Maria Wiik, ja Werner Holmberg. Lisäksi esillä on antiikkihuonekaluja sekä aseita, posliinia ja suomalaista hopeaa 1500-1800-luvuilta.

Kokoontuminen museon edessä klo 12.45, osoite Apollonkatu 23 B 64. Opastetun museokäynnin ja kahvien hinta on 20 euroa. Ilmoittautumiset ja tiedustelut Jarkko Peltola mieluummin sähköpostilla:jarkkopeltola79@hotmail.com tai puh. 050 437 1031. Osallistumismaksu maksetaan 17.4. mennessä yhdistyksen matkatilille FI75 2400 1800 0444 06. Muista käyttää viitenumeroa 5050. Museokäynti toteutetaan mikäli osanottajia on vähintään 10 henkilöä.

Toukokuu

Lauantaina 16.5.2020 opastettu tutustuminen Kirkkonummella Pokrovan ortodoksiseen luostariin ja Hvitträskin museoon.

Lähtö matkalle on klo 09.00 Mannerheimin patsaalta Kiasman edestä Pohjolan Matkan tilausbussilla. Helsinkiin palamme noin klo 15.00.

Pokrovan luostari toimii entisellä Dannedbrogin maatilalla. Dannedbrogin tilan kunnostustyöt alkoivat 1996 ja vanhasta tallista tehtiin kirkko, joka vihittiin 2001. Lisäksi tilalla on viljelyksiä, rukoushuone ja pieni putiikki, josta voi ostaa erilaisia luonnontuotteita.

Hvitträskin rakennuttivat vuosina 1901-1903 arkkitehdit Herman Gesellius, Armas Lindgren ja Eliel Saarinen. Hirsistä ja luonnonkivistä kansallisromanttiseen tyyliin rakennetussa päärakennuksessa oli sekä yhteinen arkkitehtitoimisto että Saarisen ja Lindgrenin perheiden kodit. Saarisen koti on nykyisin museona ja pienessä huvilassa toimii ravintola Hvitträsk.

Lounaan (Borssimenu) ja kahvit nautimme Pokrovassa.

Matkan hinta on 75 euroa, mikä sisältää bussikuljetuksen, pääsymaksut, opastukset sekä lounaan ja kahvit. Vastuullisena matkanjärjestäjänä on Pohjolan Matkat Oy. Tiedustelut ja ilmoittautuminen matkalle Virpi Antin puh. 040 546 7111 tai sähköpostilla virpi.antin@welho.com 17.4. mennessä. Matka maksetaan 17.4. mennessä yhdistyksen matkatilille FI75 2400 1800 0444 06. Muista käyttää maksaessasi viitenumeroa 7016. Matka toteutetaan mikäli osanottajia on vähintään 20 henkilöä.
 

Kesäkuu

Karjalaiset Kesäjuhlat järjestetään 12.-14.6. Helsingissä. Kesäjuhlien päätapahtumat ovat Finlandia-talolla, mutta ohjelmaa on myös Karjatalolla ja tilaisuuksia Tuomiokirkossa, Uspenskin katedraalissa sekä Temppeliaukion kirkossa.

Perinteellinen kulkue kulkee Senaatintorilta Finlandia-talolle. Kulkueessa on luonnollisesti mukana myös Wiipuri-Yhdistyksen edustus.

Jäsenillämme on nyt loistava tilaisuus osallistua Karjalaisiin Kesäjuhliin ja samalla juhlia 80-vuotiasta Karjalan Liittoa. Kesäjuhlien ohjelmatiedot löytyvät aikanaan Kesäjuhlien nettisivuilta www.karjalaisetkesajuhlat.fi sekä Karjala-lehdestä.

 

Kaikki jäsentapahtumat näkyvät myös Wiipuri-Yhdistyksen kotisivuilla www.viipuri.net. Lisäksi ilmoittelemme jäsentapahtumista Karjala-lehden yhdistyspalstalla ja muistutamme jäseniä tapahtumista sähköpostilla.

Omien tapahtumien lisäksi Käpylän Musiikkiopisto järjestää Wiipuri-salissa konsertteja, joista informoimme Karjala-lehdessä ja sähköpostilla.
 

Lämpimästi tervetuloa tilaisuuksiimme, ota myös tuttavasi mukaan!


Aurinkoista kevättä toivottaen,

Wiipuri-Yhdistys ry,

Hallitus

Jäsenmaksutili: FI31 1268 5000 2428 95